Bouwinvest Nieuwbouw

Bouwinvest Nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten in Nederland

Toekomstig aanbod huurwoningen Bouwinvest
← Terug naar de regio Noord-West

Pontsteiger (Amsterdam)

Deel dit project via:

Unicum aan het IJ, in de Houthavens met 252 vrije sector huurappartementen met dito bergingen en 165 parkeerplaatsen.

Landmark aan het IJ

Pontsteiger ligt prominent aan het IJ, op de kop van een lange pier. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten. Het is een in het oog springend ontwerp met een open structuur. Om de bijzondere positie in de waterstad te verbeelden heeft het gebouw van een afstand gezien de vorm van een poort. Dichterbij gekomen is zichtbaar dat de Pontsteiger een stoelvorm heeft. De stoel heeft een open rugzijde en is zeven meter opgetild boven de steiger. Daardoor oogt het gebouw verbazingwekkend luchtig.
Op de begane grond komen commerciële ruimten in de vorm van paviljoens. Op de tweede verdieping begint het woongebouw in de zogenaamde “liggende U”. In deze laagbouw van 6 verdiepingen bevinden zich voornamelijk driekamer appartementen met ruime balkons. Een aantal appartementen wordt uitgevoerd als tweekamer appartement. De torens omvatten ieder 17 verdiepingen met op elke laag drie appartementen. De brug bestaat uit 9 lagen met ca. 66 appartementen voor de koopmarkt (niet via Bouwinvest).

Het totale programma omvat 252 huurappartementen, ca. 66 koopwoningen, ca. 2.000 m² commerciële ruimte / voorzieningen, 263 parkeerplaatsen en 45 ligplaatsen voor boten.

  • Markante landmark gelegen op een unieke plek aan het IJ
  • Aansprekende architectuur
  • Eigen parkeergelegenheid in ondergrondse parkeerkelder

Omgeving Pontsteiger

Het project Pontsteiger wordt gerealiseerd op de pontsteiger, waar de pont naar Amsterdam Noord aanmeert. Het project wordt een eyecatcher aan het water, dichtbij het Centraal Station, de Ringweg, de Jordaan en het Westerpark. Het gebied Houthaven wordt een nieuwe Amsterdamse woonwijk die zich onderscheidt door aantrekkelijk en duurzaam wonen aan het water. Winkelgebied Spaarndammerstraat ligt op loopafstand. Naast de Spaarndammerdijk wordt een tunnel aangelegd voor het doorgaande verkeer. Een park op het tunneldek zal de huidige, ten zuiden gelegen Spaarndammerbuurt en de nieuwe woonwijk Houthaven met elkaar verbinden.

Volg de bouw van Pontsteiger live


Kenmerken woning

  • 2-, 3- en 4-kamerappartementen met balkon
  • Oppervlakte van circa 60 tot 150 m2
  • parkeergelegenheid in ondergrondse garage
  • eigen berging in de woning
  • Huurprijzen (indicatie) vanaf circa 1.500 euro per maand

 

Start bouwTweede helft 2015
Start verhuurZomer 2017
Verwachte opleveringBegin 2018
ArchitectArons en Gelauff
AannemerM.J. de Nijs en Dura Vermeer
MakelaarVerweij Vastgoedmanagement
RegioNoordwest               
ProjectnaamPontsteiger
Websitehttp://www.pontsteiger.nl/verhuur
Koop/huurHuur

Andere projecten in de regio Noord-West

De Werf (vh: Nautique Living)

Amsterdam

De Werf bestaat uit circa 545 vrije sector huurappartementen (verdeeld over een aantal gebouwen), bergingen, parkeerplaatsen en commerciële ruimten op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.
 

> Bekijk dit project

Kop West

Purmerend

Een 8-laags appartementencomplex met 74 vrije sector huurwoningen en 85 gebouwde parkeerplaatsen in de nieuwe wijk Kop van West in Purmerend.

> Bekijk dit project

IJburg - Ivens Studio’s

Amsterdam

In “Blok 1” op IJburg, Haveneiland - West, komen onder andere 70 Ivens studio’s in de vrije sector huur. De woningen liggen op de hoek van de Joris Ivensstraat en de Johan van der Keukenstraat.

> Bekijk dit project